HELSING CUCUMBER GIN
Colabs Frillestads Gurka
43% vol.

En tillfällig gin, smaksatt av lokal gurka från Frillestads gurka, som var för stor, krokig eller ljus för dagligvaruhandeln, men alldeles perfekt till vår gin. Kummin och svartpeppar ackommoderar gurkan i denna gin på 43% ABV, för en helt unik gin upplevelse.

Måndag den 5 juni kl 10.00 släpps 2 batcher på Sysembolaget. Helsing Cucumber är lagerlagd på butikerna i Helsingborg och som beställningsvara till alla butiker i Sverige samt i vår webbutik. 

Till vår butik

OM FRILLESTADS GURKA

Ett lokalt samarbete vi är extra stolta över. Frillestads Gurka drivs idag av tredje generationens gurkodlare, Elin & Jakob Klitte  samt Rickard Jönsson, som varit delägare sedan år 2000.  Odlingen ligger öster om Helsingborg och idén till samarbetet kom till vid en överraskande ginprovning vid firandet av en 50-åring.  Man driver odlingen ur ett hållbart, klimatsmart perspektiv där växthusen värms med skogs-och returflis. Bevattningen cirkulerar genom rening och för att bekämpa skadedjur används nyttodjur. Målet är att producera en högkvalitativ gurka med kortaste möjligaste ledtid.

Läs mer om odlingen, ni länkas till en ny sida.

Är du 25 eller äldre?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och passar dig som är 25 år eller äldre