Helsing Single barrel gin
43% vol.

Upptäck en helt ny dimension av gin med vår nya premiumserie av fatlagrad gin. Denna unika dryck har lagrats på olika ekfat för att ge den en rik och komplex smakprofil som är speciell för fatlagrad gin. Medan traditionell gin är känd för sin friska och kryddiga smak, tar vår fatlagrade gin det hela till en ny nivå. Genom att lagras på fat får den en mjukare och mer sofistikerad smak, med toner av vanilj, karamell och rostad ek som balanserar perfekt med de klassiska ginsmakerna. 

Vår serie med fatlagrad gin är perfekt för den som vill uppleva något nytt och spännande inom ginvärlden. Den är också en utmärkt present till ginentusiasten eller spritnörden som vill prova något annorlunda. 

LOT 1

Lanseras den 27 November kl. 10.00

Volym: 200 flaskor a 50 cl.

Doft: Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, enbär, torkade örter, torkade citrusskal och vanilj.

Smak: Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, enbär, pomerans, kryddor, vanilj och karamell.

Vi är stolta att presentera vårt första ginfat. På detta fat lagrade vi gårdens första Vermouth som lanserades sommaren 2022. Vermouthen produceras på druvor från gårdens vinodling och var den första i sitt slag i Sverige. 19 utvalda örter med dominans av malört där vinet förstärkts med druvsprit som sedan lagrats på ett 100-liters fat. Vermouthfatet bidrar med varma, intensiva kryddor, karamell, vanilj och komplexitet.

Vår Botanical Gin fick vila på Vermouthfatet 12 månader.

Till Systembolaget

Är du 25 eller äldre?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och passar dig som är 25 år eller äldre